MUĞLA / ORTACA - Şehit Sefa ALTINSOY İlkokulu

OKULUMUZA ADININ VERİLDİĞİ ŞEHİT POLİS MEMURU SEFA ALTINSOY´UN ÖZGEÇMİŞİ

04-10-201804-10-201804-10-201804-10-201804-10-2018

ŞEHİT SEFA ALTINSOY’UN HAYATI

Faruk ve Fatma Altınsoy’un üç çocuğunun ortancası olan Sefa’nın iki kız kardeşi vardır.20.04.1990 Cuma günü Ankara’da dünyaya gelmiştir.Aslen Aksaraylı olan şehidimiz 1994 yılında öğretmen olan babası Faruk Altınsoy’un tayin nedeni ile Muğla’nın Ortaca ilçesine yerleşmiştir.İlk ve orta okulu Cengiz Topel  İlköğretim Okulunda ,liseyi Ortaca Lisesinde okumuştur.2009 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Kimya Bölümünü kazanarak Isparta’ya gelmiş burada 1 yıl okuduktan sonra bölüm değiştirmek için  tekrar sınava girmiştir.Aynı üniversitede imalat mühendisliğini kazanarak bir yıl da mühendislik okuduktan sonra polislik sınavlarına girmeye karar verip 2011 yılında Afyon Polis yüksek Meslek okulunu kazanarak 2  yıl eğitim aldıktan sonra 2013 yılında çevik kuvvet şube müdürlüğünde göreve başlamıştır.3 buçuk yıl görevinden sonra tayin nedeni ile 19.08.2016 tarihinde Şırnak Cizre ilçesine gitmiştir.Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü koruma şubede göreve başlamış olup 26.08.2016 tarihinde Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne terör örgütünün yapmış olduğu 10 tonluk hain bombalı saldırıda ağır yaralanmış Cizre devlet hastanesine kaldırılmıştır.Burada yapılan ilk müdehalenin ardından helikopter ile Diyarbakır Dicle üniversitesi Eğitim ve araştırma hastanesine sevk edilmiştir.3 gün Diyarbakır da kaldıktan sonra ambulans uçak ile Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki yapılmıştır(GATA).33 GÜN Anestiyoloji  ve Reanimasyon Yoğun Bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren şehidimiz kurtarılamayarak 28.09.2016 Çarşamba akşamı şehadet mertebesine ulaşmıştır.GATA da yapılan törenden sonra  memleketi Aksaray’a uğurlanan şehidin naaşı Ulu Cami deki törenin ardından dua ve gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanarak Aksaray şehitliğine defnedilmiştir.

O Şırnak bir Türk ilidir Her il bize sevgilidir.

Şehit Polis Sefa Altınsoy

ALLAH ŞEHADETİNİ KABUL ETSİN,MERTEBENİ NAİL ETSİN,GÖKLERİN ORDULARINA DAHİL ETSİN  İNŞALLAH.(amin)

Yayın: 04.10.2018 - Güncelleme: 04.10.2018 22:15 - Görüntülenme: 1450